te hoog voltage

Over de vierde generatie Corvette (1983-1996).

te hoog voltage

Berichtdoor TommyAbel » 03 Mei 2008, 12:36

in mijn 86-er heb ik sinds kort een nieuw probleem, denk dat het aan mn dynamo ligt.
normaal hangt het voltage tussen de 13,7 en 14,5 maar nu hangt die tussen de 15,9 en 17,2
ook komt er een hoge constante piep uit het dashboard. het dashboard gaat ook niet meer
direkt aan maar pas na een paar minuten rijden. en valt (gelukkig) zelden ook nog is uit als ik rem

is het voltage nog in te stellen?
Gebruikers-avatar
TommyAbel
3rd gear
 
Berichten: 637
Geregistreerd: 28 Jan 2008, 11:18
Woonplaats: Rotterdam
Corvette: Corvette C4 '86 zwart

Berichtdoor Peer81 » 03 Mei 2008, 12:43

Ik zou er toch niet teveel meer mee rijden. Ik ken de C4 niet zo goed dus hopelijk zit er een beveiliging in je dash om te beschermen tegen te hoge voltages want frituren heb je niet zoveel zin in denk ik.

Probleem zit idd in je dynamo. Kan even niet op het onderdeel komen wat hoogstwaarschijnlijk kapot is maar ik zou zeggen bel ff rond naar de verschillende bedrijven of ze een ruildynamo voor je hebben liggen. Of je eigenste laten reviseren natuurlijk. (Je kunt even snel met een andere dynamo testen of het echt je dynamo is, is snel gedaan en kan je een reparatie besparen als het er niet aan ligt).

Groeten Peter
Afbeelding
Gebruikers-avatar
Peer81
Moderator
 
Berichten: 14404
Geregistreerd: 08 Okt 2001, 22:00
Woonplaats: Moerstraten

Berichtdoor Cenobyte » 03 Mei 2008, 15:33

Vermoedelijk een overrijpe spanningsregelaar in je dynamo. Pas er inderdaad mee op, want je kunt op niet al te lange termijn her en der electronica om zeep helpen!
Groetjes,
Mario
Gebruikers-avatar
Cenobyte
Administrator
 
Berichten: 10973
Geregistreerd: 08 Okt 2001, 21:47
Woonplaats: Sprundel
Corvette: 1986 Pace Car

Berichtdoor Cybje » 03 Mei 2008, 18:16

In Rotterdam zou je eens langs Drescher kunnen: http://www.drescherelectro.nl/

Mijn Corvette dynamo komt daar ook vandaan :)
Gebruikers-avatar
Cybje
4th gear
 
Berichten: 1277
Geregistreerd: 24 Sep 2006, 21:07
Woonplaats: Enschede
Corvette: 1986 Corvette C4

Berichtdoor Nick » 03 Mei 2008, 20:15

Is inderdaad een veel te hoog voltage. Pas er mee op want ook je accu kan op deze manier "droogkoken".
Gebruikers-avatar
Nick
4th gear
 
Berichten: 1998
Geregistreerd: 12 Aug 2007, 11:38
Woonplaats: Leiden
Corvette: Niet meer

Berichtdoor TommyAbel » 04 Mei 2008, 00:44

dank jullie wel, ik schroef hem er morgen uit en dan breng ik hem maandag denk ik naar drescherelectro :)
denk dat ie nog wel te reviseren valt
Gebruikers-avatar
TommyAbel
3rd gear
 
Berichten: 637
Geregistreerd: 28 Jan 2008, 11:18
Woonplaats: Rotterdam
Corvette: Corvette C4 '86 zwart

Re: te hoog voltage

Berichtdoor DavidBerg » 20 Sep 2021, 12:32

Hallo,

Dus die hoge piep uit het dashboard (heb hetzelfde probleem) komt van een te hoge accuspanning?
Ik heb ook gehad, dat mijn dash pas na enkele minuten rijden aan ging.
Nu heb ik bijna helemaal geen beeld meer en branden de knipperlichtlampen en groot licht lamp continu.
Tijd voor een gereviseerde / nieuwe dynamo??

GR. David
DavidBerg
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 02 Jun 2021, 10:34

Re: te hoog voltage

Berichtdoor TommyAbel2 » 21 Sep 2021, 17:24

Hallo

Het is lang geleden maar bij mij was dus het digidash kapot. Dynamo in orde.

Je kan het repareren aan de hand van Batee.com. Maar ik had een tweedehands gekocht. Die ging binnen 2 weken stuk
Uiteindelijk had ik daar geen zin meer in dus wilde ik een analoge dashboard van Intellitronix. Dat duurde alleen super lang voor ik hem binnen had en ze reageerde niet op mijn e-mails. Toen heb ik mijn creditcard verzekering geraadpleegd en had ik een ander dashboard van Dakota digital gekocht. Je raadt het al. Toen ik mijn creditcard verzekering had ingelicht kreeg ik de Intellitronix dash alsnog binnen.

De Dakota digital had ik dus geïnstalleerd
TommyAbel2
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 Sep 2021, 17:14

Re: te hoog voltage

Berichtdoor DavidBerg » 31 Mei 2022, 15:16

Ik heb een nieuwe dynamo geplaatst.
En ondertussen ook de digidash laten repareren.
Voeding stuk, condensatoren lek en stuk.
Er mankeerde van alles aan.
Alles geïnstalleerd. Na ca. 100 km totaal gereden, ineens geen dynamo meer.
Voltage naar 0 en daar stond ik dan . . . . .
Alles laten doormeten en de conclusie was, dynamo stuk.
Ondertussen al een nieuwe accu gekocht, want ik kon me niet voorstellen, dat de dynamo stuk kon zijn.
Weer een nieuwe dynamo mee gekregen onder garantie.

Afgelopen zaterdag getoured en ja hoor, na ca. 2 uur rijden ineens piekspanning naar ca. 18,4 Volt !.
En na ca. 3 minuten viel spanning weg naar ca 11 Volt.
Nu vraag ik mij af, is er iets in de digidash, wat dit aanstuurt en waardoor dus wederom de dynamo stuk is?
Ik snap er namelijk geen biet meer van.
DavidBerg
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 02 Jun 2021, 10:34

Re: te hoog voltage

Berichtdoor Z06 2 fast4you » 01 Jun 2022, 16:19

Zelf ook meerdere malen gehad, uiteindelijk maar een nieuwe originele dynamo gekocht en jaren mee gereden.
Z06 2 fast4you
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 17 Okt 2018, 17:05

Re: te hoog voltage

Berichtdoor DavidBerg » 03 Jun 2022, 07:28

Z06 2 fast4you schreef:Zelf ook meerdere malen gehad, uiteindelijk maar een nieuwe originele dynamo gekocht en jaren mee gereden.


En geen last gehad van oververhitting dynamo?
Zou het zo simpel zijn dan?
DavidBerg
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 02 Jun 2021, 10:34

Re: te hoog voltage

Berichtdoor Z06 2 fast4you » 03 Jun 2022, 16:27

Ik heb hem tot 2 x toe door een erkend bedrijf laten repareren, daarna een originele gekocht bij Pieterse (die bestaat niet meer) en inderdaad ook geen oververhitting gehad.
Z06 2 fast4you
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 17 Okt 2018, 17:05


Terug naar C4 techniek

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast