FORUM REGLEMENT - LEES DIT EERST!

Mededelingen van de forum beheerders en uitleg over het gebruik van dit forum.

FORUM REGLEMENT - LEES DIT EERST!

Berichtdoor Cenobyte » 26 Mei 2006, 12:10

Corvetterijders moeten overdag in hun bolide al aan veel regels voldoen, maar ook hier op het forum zijn een paar regeltjes nodig om alles leuk en gezellig te laten blijven lopen.

1. ETIQUETTE
Als je lid wordt van dit forum, ga je ermee akkoord dat je geen materiaal post dat pertinent onwaar, beledigend, vulgair, bedreigend, of anderzijds beschadigend is voor andere leden, instellingen of dit forum.

2. GEBRUIKERSGEGEVENS & PRIVACY
a. Iedereen heeft recht op privacy. Toch zijn er een paar dingen die we van je willen weten om spamming tegen te gaan. Elk forumlid dient minimaal een woonplaats, een geboortedatum en een geldig e-mailadres in te vullen. Vul a.u.b. ook zoveel mogelijk van de andere velden in, dit geeft je als forumgebruiker een persoonlijker gezicht.
b. Respecteer de privacy van anderen en vermeld geen adressen, telefoonnummer of andere prive gegevens zonder uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene(n).

3. MENINGEN
a. Als je een bericht post waarin je jouw mening over een persoon, bedrijf, instelling of ander forum geeft, mag dit bericht geen namen of aanwijzingen naar de naam bevatten. Dergelijke berichten leveren altijd een reactie op van mensen met andere meningen, waardoor een flamewar van voor- en tegenstanders ontstaat. Ook zijn de lijdende partijen vaak niet op dit forum aanwezig om zich te verdedigen, waardoor maar één kant van het verhaal publiekelijk wordt.
b. BEDRIJVEN: Er mag gewoon over bedrijven gediscussieerd worden, maar blijf bij feiten en probeer ook hier je mening op het forum buiten beschouwing te laten (dus niet: "ik vind dat een slecht/goed bedrijf"). Uiteraard mag je wel je mening overbrengen naar iemand die hierom vraagt, maar doe dit a.u.b. buiten het openbare forum om (dus via PM of e-mail). Vermeld desnoods op het forum alleen "ik heb een slechte ervaring, zie e-mail". Op die manier kan er desnoods buiten het forum om gediscussieerd worden en is er toch een eerlijke weergaven van voors en tegens.

4. FLAMEWARS
Wees niet onnodig kwetsend in je uitlatingen en voorkom verwijten over en weer (flamewars). Praat meningsverschillen 1 op 1 uit per e-mail, niet op het forum.

5. BLIJF ON TOPIC
Plaats berichten altijd zoveel mogelijk in de juiste categorie en probeer zoveel mogelijk bij het onderwerp van de discussie of de origineel gestelde vraag te blijven. Verander niet onnodig van onderwerp. Als je op een bepaalde discussie overgaat in een ander onderwerp, maak hiervoor dan ook een nieuw onderwerp aan. Vermijd ook zoveel mogelijk het plaatsen van dubbele onderwerpen.

6. RECLAME
Het is niet toegestaan om een bericht te posten met een puur commercieel doel, zonder dat hierom is gevraagd door leden. Particuliere verkoop is wel toegestaan, maar gebruik hiervoor alleen de Shopping afdelingen. Gevraagde reclame is ook toegestaan, bijv. als iemand vraagt waar hij een bepaald artikel kan kopen of hoeveel iets kost. Verwijzingen naar een bedrijf of commerciele website is ook toegestaan in je signature onder een bericht, maar hou dit a.u.b. wel subtiel.

7. SIG(NATURES)
Houdt rekening met de afmeting van je 'sig' (de handtekening die onder al je postings komt). Je sig kan maximaal 255 karakters tekst bevatten. Je sig mag voorzien zijn van een afbeelding, maar maak deze afbeelding niet hoger dan 100 pixels en niet breder dan 500 pixels. De maximale hoogte dient om de topics niet te lang en te druk te maken (de afbeelding gaat anders overheersen), de maximale breedte dient om de topics niet van het browserscherm af te laten vallen.

8. MODERATORS/BEHEER
De moderators van dit forum hebben het recht om berichten of discussies om bovengenoemde redenen te splitsen, verwijderen of af te sluiten. Bij herhaling van een overtreding op bovenstaande reglementen zal de betreffende persoon 1 week worden uitgesloten van deelname aan het forum. Bij nieuwe herhaling 1 maand uitsluiting en laatste waarschuwing en hierna zal uitsluiting van het forum plaatsvinden.

9. DUIDELIJKE TOPICTITELS
Geef in de titel van je topic duidelijk aan waar je bericht over gaat. Iets verkopen? Geef dan bijv. aan "Te koop: '86 Corvette coupe geel" en niet slechts "te koop". Is je auto verkocht, geef dit dan aan door voor de titel van je topic [verkocht] te zetten. Heb je een vraag gesteld en is je vraag opgelost, vermeldt dat dan door voor de topictitel [opgelost] te zetten.

Onthoudt alsjeblieft dat de regels er alleen maar zijn om alles gezellig te houden. We hanteren de regels zo losjes mogelijk. Bij overtreding van de forumregels volgt altijd eerst een waarschuwing. Hierna heeft het beheer de keuze uit een tijdelijke ban en uiteindelijk, bij blijvende overtreding, kan er een permanente IP-ban volgen.

Iedereen veel plezier op het forum!! :D
Groetjes,
Mario
Gebruikers-avatar
Cenobyte
Administrator
 
Berichten: 10991
Geregistreerd: 08 Okt 2001, 21:47
Woonplaats: Sprundel
Corvette: 1986 Pace Car

Terug naar Forum hulp en uitleg

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron